Ga naar de inhoud

Koor 4 Mei-Projekt: Verboden stemmen


Koor 4 Mei-Projekt

15,-


zo, 28 apr. - 15.00

Theater in de Warf

Vaart Westzijde 12, Warfhuizen


za, 04 mei - 21.00

Doopsgezinde kerk

Oude Boteringestraat 33, Groningen


wo, 08 mei - 20.00

Synagoge

Folkingestraat 60, Groningen


Groningen. Het koor van het  4 Mei-Projekt brengt traditiegetrouw aansluitend aan de Stille Tocht en de Dodenherdenking op 4 mei een geheel nieuw programma in Groningen. Zoals altijd bevat het een actueel en relevant thema en uitdagende muziek. Dit concert “Verboden Stemmen” laat liederen horen van groepen die werden onderdrukt, of het nu nog worden. Of het nou een andere kleur is, een andere religie, een andere cultuur, of omdat het vrouwen zijn, alles kan een reden zijn. Vaak hebben die minderheden geen mogelijkheid om zich te laten horen. Soms ook is het ronduit gevaarlijk. Daarom wil het 4 Mei-Projekt met dit programma een aantal van die groepen hun stem teruggeven.

Het zeer gevariëerde programma bevat liederen van o.a. Roma, Navajo, Sami, Iraanse vrouwen, Oeigoeren, Syriërs. Een lied is gebaseerd op de teksten van vluchtelingen uit Darfur.

Dit jaar zingen er 2 koren: naast het 4 Mei koor een “stekje” van jongere zangers, die hun eigen plaats innemen in het concert.

Beide koren worden geleid door Robert Ramaker en begeleid door Mariateresa Gallicchio (piano) en Bert Heikema (gitaar en slagwerk).

De concerten vinden dit jaar plaats op 4 mei om 21.00 uur in de Doopsgezinde Kerk in Groningen,

op 28 april om 15.00 uur in theater De Warf in Warfhuizen

op 8 mei om 20.00 uur in de Synagoge te Groningen.

Reserveringen voor de concerten in Groningen via https://www.4meiprojekt.nl/ . Kaarten voor De Warf via https://theaterindewarf.nl

Er zijn uiteraard kaarten te koop bij de ingang, voor zover er dan nog kaarten zijn (geen garantie!)