Ga naar de inhoud

Klinkende Stonde: verhalen en muziek


Lilian Dijkema

Kerk

Hoofdstraat 48, Tolbert


Mantrasamenzang en boekpresentatie ‘De Wijsheid der Dieren’ met sjamaan Searching Deer

zo, 28 jan. - 15.00


Verhalen ‘Meisje van Yde’ & ‘De Tuin’ samen met Marieke Voormolen

zo, 25 feb. - 15.00


‘Het verhaal van de Kooplieden’ uit de roman ‘Heinrich von Ofterdingen’ van Novalis samen met Heleen de Weger

zo, 28 apr. - 15.00


Waarom krijgen we niet genoeg van sprookjes? Het sprookje van Doornroosje opnieuw bekeken door Lilian Dijkema

zo, 09 jun. - 15.00


Musicus, verhalenverteller en beeldend kunstenaar Lilian Dijkema woont sinds 2022 ‘achter de kerk’ in Tolbert. Door het dagelijkse uitzicht op dit middeleeuwse gebouw en wetende van de fijne atmosfeer binnen, was het voor haar min of meer onvermijdelijk dat er een creatieve presentatie in de kerk moest gaan komen. In samenwerking met vrienden gaat Lilian daarom in het voorjaar van 2024 4 kleine voorstellingen geven die zij de betiteling ‘Klinkende Stonde’ heeft gegeven. In deze 60-90 minuten durende ‘stonden’ staan verhalen en muziek centraal.

Kortom: 4 zeer gevarieerde middagen die voor zowel jong als oud aantrekkelijk zijn.

  • 28 januari: Mantrasamenzang en boekpresentatie ‘De Wijsheid der Dieren’, muziek en verhalen samen met sjamaan Searching Deer
  • 25 februari: Verhalen ‘Meisje van Yde’ & ‘De Tuin’ samen met Marieke Voormolen
  • 28 april: ‘Het verhaal van de Kooplieden’ uit de roman ‘Heinrich von Ofterdingen’ van Novalis samen met Heleen de Weger
  • 9 juni: Waarom krijgen we niet genoeg van sprookjes? Het sprookje van Doornroosje opnieuw bekeken door Lilian Dijkema.

Lilian ervaart dat muziek en verhalen elkaar op wonderlijke wijze kunnen aanvullen, waardoor het geheel méér wordt dan alleen de tekst en klanken. De verhalen in deze serie variëren van teksten uit het einde van de 18e eeuw tot moderne sprookjes en ook de muziek omspant een groot spectrum qua tijd en instrumentarium. Hoewel de altviool ‘haar’ instrument is, zal Lilian ook andere instrumenten gebruiken bij het illustreren en omlijsten van de teksten.