Ga naar de inhoud

Keti Koti

Emancipation day


Spot Groningen

De Oosterpoort

Trompsingel 27, Groningen

0,-


vr, 01 jul. - 18.30


Op vrijdag 1 juli viert Groningen met Keti Koti de afschaffing van de slavernij. Op die dag verandert de binnenstad van Groningen in een groot festivalterrein. Op allerlei locaties worden bijzondere activiteiten georganiseerd in het kader van het slavernijverleden van Groningen en de doorwerking daarvan op het heden. Denk maar eens aan muziek, spoken word, films, lezingen, tentoonstellingen en zelfs een culinaire markt.

The Mix
In De Oosterpoort vieren we in restaurant The Mix de afschaffing van de slavernij met spoken word, theater, muziek en dans. We gaan in gesprek met elkaar, kijken en luisteren naar de artiesten, genieten van lekkere hapjes en drankjes en dansen tot slot op de beats van DJ Lowpro. Het event is gratis toegankelijk, maar reserveer wel even een kaartje.

Het programma in The Mix:
HOST: Michael Kenton

On stage:
Nadia – theater
Cissy Joan – spoken word
Mauricio – spoken word
Vinny Johnson – muziek
Tammy Blue – spoken word
ZOZY – muziek
Myron Hamming – stadsdichter
Afraw Nation – dans

Dansvloer:
DJ LowPro – muziek

Keti Koti
Op 1 juli 1863 schafte het Koninkrijk der Nederlanden met de Emancipatiewet de slavernij af in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. De afschaffing van de slavernij wordt jaarlijks gevierd met Keti Koti: een feestdag op 1 juli. Keti Koti stamt uit het Sranantongo (Surinaams) en betekent “ketenen gebroken”.

Strippenkaart
Wil je als een echte festivaltijger alle programmaonderdelen in Groningen bezoeken? Dan hebben we een leuke actie: de Keti Koti strippenkaart. Daarmee kun je bij alle locaties die een gratis dagprogramma aanbieden een stempeltje halen. Een volle strippenkaart kun je ’s avonds inleveren bij SPOT/De Oosterpoort – en dat levert je een leuke verrassing op! Er wordt een gelimiteerde hoeveelheid strippenkaarten uitgegeven. Je kunt ze op 1 juli afhalen bij de Akerk, het Museum aan de A, Forum Groningen en Universiteitsmuseum. Kijk voor het hele programma op www.bitterzoeterfgoed.nl