Ga naar de inhoud

Islands of Empathy (in a sea of chaos)

Club Guy & Roni + slagwerk Den Haag


SPOT Groningen

Stadsschouwburg

Turfsingel 86, Groningen


try-out

do, 12 okt. - 20.15

15,-


Try-out

vr, 13 okt. - 20.15

15


première

za, 14 okt. - 20.15


vr, 10 nov. - 20.15

25,50


za, 11 nov. - 20.15

25,50


vr, 12 jan. - 20.15

25,50


za, 13 jan. - 20.15

25,50


In ISLANDS of EMPATHY zetten we het idee van empathie centraal en onderzoeken we hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.

De Nederlandse cultuur leert ons continu de beste versie van onszelf te zijn; individueel en onafhankelijk. In tegenstelling tot talloze andere culturen waar de nadruk juist ligt op het collectief en veel minder op persoonlijke ontwikkeling. Maar wat als je zo’n hechte groep vormt dat de kloof met mensen buiten de groep alleen maar groter wordt?

ISLANDS of EMPATHY is een samenwerking met Senegalese griots; verhalenvertellers die tradities en geschiedenis in leven houden met dans, muziek en poëzie. In Senegal spraken we met spirituele leiders, dansers en kunstenaars over empathie en community. Deze gesprekken vormen de blauwdruk voor Islands of Empathy. 

De combinatie van live beats door Slagwerk Den Haag en Pape Seck en de kenmerkende explosieve energie van het ensemble van Club Guy & Roni zorgt voor een overweldigende dansvoorstelling. 

Islands of Empathy (in a Sea of Chaos) maakt deel uit van onze Human Odyssey, waarin we, vanuit een intercultureel perspectief en in samenwerking met een internationaal dansgezelschap, onderzoek doen naar verschillende menselijke gevoelens (liefde, angst, geluk, empathie).