Ga naar de inhoud

Internationaal podiumkunstenfestival PAFFF

De Grote Krimp Wereldtour


Explore the North

Podium Explore

Bagijnestraat 59, Leeuwarden

9,50


wo, 15 mei - 20.00


Op een dag keert de groei van het heelal zich om en begint De Grote Krimp. Duik in een concert van de legendarische band KRT, die naar aanleiding van deze wereldschokkende gebeurtenis een comeback maakt. Met liedjes en teksten over onze krimpende wereld, steken ze het publiek een hart onder de riem. Maar kun je teruggrijpen naar het verleden als de toekomst zo wankel is? En is het podium wel de plek om eerlijk te zijn?

Woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten brengen met dit literaire popconcert een tegenmythe voor de mythe van de groei.

Welkom bij De Grote Krimp World Tour:

We don’t need NASA to tell us the truth.

We don’t need politics.

We don’t need journalism.

We don’t need facebook.

We can feel it.

The universe is shrinking.

We are shrinking.

Welcome, to the Grote Krimp World Tour.

Over KRT

KRT is de gelegenheidsband van woordkunstenaars Sannemaj Betten, Mees van Rijswijk, Marieke Ornelis, Johannes Lievens en drummer Wouter Betten. KRT kwam tot stand tijdens de Verwonderkamer, een ontmoeting tussen Vlaamse en Friese schrijvers gerealiseerd door Explore the North (Leeuwarden) en deBuren (Brussel).

Over PAFFF

PAFFF is een verzameling unieke voorstellingen die oproepen tot radicale empathie. Hét festival voor eigenzinnige internationale podiumkunsten in de hoofdstad van Fryslân. Van 10 t/m 19 mei staan Stadsschouwburg De Harmonie, Podium Explore en TOON in het teken van PAFFF. Een plek waar publiek en kunstenaars samen komen om antwoord te geven op de volgende vraag:

“Welke verhalen weven we in onze collectieve verbeelding?”

Een concert, een voorstelling of een ‘braai’ op het podium; in een grote diversiteit aan vormen geven kunstenaars antwoord op deze vraag. Raak betoverd in de magisch gekleurde wereld van Encantado; laat je overdonderen door de levensenergie van de atletische muzikanten van One Song; ervaar de wereld voorbij wat je ogen je laten zien in Last Hope.