Ga naar de inhoud

Het Orakel: een hedendaags mysteriespel met poëzie van Eva Gerlach en Sasja Janssen


DoRe-Café

Doopsgezinde kerk

Oude Boteringestraat 33, Groningen


vr, 08 apr. - 16.00


Muziektheatergezelschap LEKS Compagnie,  bestaande uit performer Ekaterina Levental en vormgever Chris Koolmees, brengt vrijdagmiddag 8 april om 16.00 uur (vlak voor de lijdensweek 2022) haar voorstelling ‘Het Orakel‘ naar Groningen, in de Doopsgezinde kerk, op uitnodiging van het DoRe-Café.

U hoort: ‘Via Crucis’ van Franz Liszt: een werk van grote verstilling, onlosmakelijk verbonden met het goddelijke; hymnen, harpmuziek en op Bach geïnspireerde koralen gecombineerd met unisono zang (waarbij de grenzen van de gangbare tonaliteit worden opgezocht). 
De 14 staties van de kruisweg (momenten uit de lijdensweg van Jezus), worden tot de essentie teruggebracht. 
In combinatie met ‘groet god’, een dialoog tussen mens en god, door Eva Gerlach en Sasja Janssen, bewerkt Leks Compagnie deze Via Crucis tot een muziektheatrale soloperformance. 
Thematiek: Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld. 
Het Orakel’ laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.
Klik voor algemene informatie over de voorstelling HIER.