Ga naar de inhoud

Drentse Middag

Blaauwe Dreum - Schrieverskronkels over de Drentsche AA


Van der Velde Boeken Assen in samenwerking de Drentse Schrieverskring en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum

Van der Velde

Kruisstraat 30 - 34, Assen

0,-


zo, 11 dec. - 14.00


Op zondagmiddag 11 december brengt Van der Velde Boeken Assen in samenwerking de Drentse Schrieverskring en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum een ode aan het Nationaal Park Drentsche Aa.  Tijdens deze Drentse Middag zal de nieuwe bundel Blaauwe Dreum Schrieverskronkels over de Drentsche Aa centraal staan. Natuurlijk zullen diverse schrijvers hun ode aan de Drentsche Aa ten gehore brengen, ondersteund door het prachtige beeldmateriaal dat in deze bundel verwerkt is. De middag zal worden afgesloten met een feestelijk Drents hapje en drankje. 

Tijdstip: 14.00 uur tot 16.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur )/ Aanmelden gewenst bij ons aan de balie of via : assen@vanderveldeboeken.nl of via 0592-317519. Entree: gratis

Blaauwe Dreum Schrieverskronkels over de Drentsche AA 

In 2022 bestaat het Nationaal Park Drentsche Aa 20 jaar. In al die tijd is de kwaliteit van het gebied versterkt, is gebouwd aan de eigen identiteit en is het gegroeid in aantrekkingskracht. De diverse beekloopjes van de Drentsche Aa hebben al talloze kunstenaars geïnspireerd, en doen dat anno 2022 nog steeds. Zo vergelijkt Tonko Ufkes de Aa in zijn gedicht met een ‘blaauwe dreum’, een beeldspraak die leidde tot de titel van deze bundel. De leden van de Drentse Schrieverskring bezingen de schoonheid van de Aa op gevarieerde wijze.  

In de bundel leest u bijdragen van: Egbert Meijers, die ook het idee aandroeg voor deze bundel, Tonko Ufkes, Marga Kool, Harm G. Sijnstra, Jan Harbers, John B. Vorenkamp, Jan Veenstra, Klaas Koops, Mischa van Huijstee, Willem Haandrikman, Nicolette Leenstra, Gerard Nijenhuis, Peter Veen, Ria Westerhuis, Sacha Landkroon, Suze Sanders en Paula Laning.  

Tijdens de Drentse Middag zullen onderstaande schrievers aanwezig zijn: 

Marga Kool 

Jan Veenstra 

Mischa van Huijstee 

Sacha Landkroon 

Suze Sanders 

Egbert Meijers 

Met dit boekje wil het Nationaal Park Drentsche Aa de kracht en kwaliteit van het gebied laten zien in woord en beeld. Vanuit het eigen fotoarchief zijn inmiddels talloze foto’s beschikbaar die de Aa laten zien in al haar facetten. Een boekje dat inspireert om zelf het prachtige gebied in te trekken en te ervaren.