Ga naar de inhoud

De Salon: Ronald Brautigam

met Splinter Chabot en Jellie Brouwer


SPOT

De Oosterpoort

Trompsingel 27, Groningen

34,50


zo, 02 okt. - 15.00


De Salon is een serie van SPOT Groningen. Twee uur lang (plus pauze) vertolken gerenommeerde musici in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en journalist en presentator Jellie Brouwer gaat in gesprek met boeiende gasten. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een grote, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen. Haal een drankje bij de bar en maak het jezelf gemakkelijk. Schoenen uit? Ach, waarom niet?

Tijdens deze derde editie ontvangt gastvrouw Jellie Brouwer schrijver, programmamaker, presentator en politicoloog Splinter Chabot. Hun gesprek wordt afgewisseld met muziek van meesterpianist Ronald Brautigam.

Splinter Chabot
Splinter Chabot is schrijver, programmamaker, presentator en politicoloog en amateurviolist. Hij is auteur van de bestseller CONFETTIREGEN, presenteerde voor AVROTROS zijn eigen talkshow SPLNTR!, en is bij dezelfde omroep te zien in het programma Ondertussen aan de Hofvijver waarin hij de renovatie van het Binnenhof volgt. In april 2022 verscheen zijn nieuwste boek als de Hemel genoeg ruimte heeft.

Ronald Brautigam
Ronald Brautigam is een begrip in de klassieke wereld en zeker waar het Beethoven betreft. Zijn Beethoven-interpretaties op authentieke instrumenten worden wereldwijd geroemd, zijn uitvoeringen van de pianosonates van Beethoven worden beschouwd als ijkpunt in de pianoliteratuur. “Verbijsterend, in technische zin adembenemend, trefzeker in stijl, emotioneel geladen en vitaal muzikaal op elk moment”, schreef het Britse vakblad Gramophone over Brautigams opname van Sonate nr. 21 (Waldstein) en Sonate nr. 23 (Appassionata). Ook tijdens De Salon geeft Brautigam ruim baan aan Beethoven met onder meer zijn indrukwekkende ‘Les Adieux’. Daarnaast hoor je vier Schubert-Impromptus en werken van Mozart en Haydn.

Mozart: Fantasie in c kl.t. KV 475 (ca 10′)
Haydn: Sonate in G Hob. XVI:40 (ca 10′)
Beethoven: Sonate in Es op 81a “Les Adieux” (ca 15′)
Schubert: Impromptus D. 899 (ca 28′)