Ga naar de inhoud

Carnaval der bedreigde dieren


Carnaval der bedreigde dieren

Asserbos

Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2, Assen


zo, 22 aug. - 10.00

20,61


zo, 22 aug. - 14.30

20,61


Geïnspireerd door het welbekende “Le Carnaval des Animaux” van de Franse componist Camille Saint-Saëns wordt deze zomer de bijzondere locatie voorstelling Carnaval der Bedreigde Dieren uitgevoerd. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit.

Via de weg van schoonheid en verwondering geven eigentijdse muzikale en literaire odes een podium aan zowel inheemse als wereldwijd bedreigde diersoorten. Acht bekende dichters (o.a. Hans Dorrestijn, Judith Herzberg en Ingmar Heytze) schrijven ieder een lofzang aan een diersoort. Een collectief van vier musici componeert de muzikale odes. 

Carnaval der Bedreigde Dieren neemt het publiek mee langs een twintigtal odes, waarin midden in de natuur een podium wordt gegeven aan inheemse en wereldwijd bedreigde diersoorten. Deels komt het publiek de odes wandelend tegen, deels in een traditionelere concertzetting. De muziek wordt live uitgevoerd, de voordracht van de dichters is via audio/video geïntegreerd in de voorstelling.

Het is mogelijk om een luncharrangement te boeken bij de voorstelling. Dit dient met een apart kaartje via de website gereserveerd te worden.

!! Zorg a.u.b dat u 15 minuten voor aanvang aanwezig bent! Na aanvang van de voorstelling kunt u niet meer toegelaten worden.