Ga naar de inhoud

Bundelpresentatie Dichter bij het verleden


Dichter bij het Verleden

Museum Slag bij Heiligerlee

Provincialeweg 5, Heiligerlee


zo, 22 mei - 13.00


Zondagmiddag presenteert Dichter bij het Verleden haar eerste bundel in het Museum Slag bij Heiligerlee. Voor de bloemlezing spraken dichters met ouderen waarna de verhalen werden verwerkt in een gedicht.

Dichter bij het Verleden werd opgericht om aandacht en bewustzijn te creëren rondom eenzaamheid onder ouderen. Voor de bloemlezing spraken dichters met talloze senioren in de Gemeente Oldambt. Naast de gedichten werden er ook kunstwerken en foto’s toegevoegd aan het boek.

Rob Rosendahl, voormalig stadsdichter van het Oldambt, speelde een sleutelrol bij het tot standkomen van de bundel. Door zijn overlijden in december 2021 heeft de organisatie niet alle deelnemende ouderen kunnen uitnodigen voor de presentatie. Die zijn vanzelfsprekend van harte welkom bij de boekpresentatie en kunnen contact opnemen met de organisatie.

Richard Nobbe, de huidige stadsdichter van het Oldambt, zal de middag in Museum Slag bij Heiligerlee presenteren. Het gratis toegankelijke programma begint om 13.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen. Er zijn voordrachten en er is muziek. Het museum is te vinden aan de Provincialeweg 5 te Heiligerlee.