Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Salomon Kroonenberg

'De aarde volgens W.F. Hermans, de schrijver als geoloog'


Sociëteit De Harmonie

Sociëteit De Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen

5,-


do, 16 feb. - 19.30


Salomon Kroonenberg presenteert zijn nieuwe boek bij Sociëteit De Harmonie te Groningen. Het boek heet “De aarde volgens W.F.Hermans, de schrijver als geoloog“. 
Zoals bekend is W.F. Hermans lange tijd aan de Groninger Universiteit verbonden geweest als fysisch geograaf, maar zijn ambitie was om als geoloog te werken en gezien te worden. In die periode heeft hij zijn belangrijkste literaire werken geschreven, zoals Nooit meer slapen, en ook het fysisch-geografische leerboek Erosie. Kroonenberg heeft als geoloog gekeken naar in hoeverre de fysische geografie en de geologie de inspiratie hebben geleverd voor Hermans’ romans en wereldbeeld. Dan valt op hoezeer schijnbaar verzonnen situaties en locaties terug te voeren zijn op zijn feitelijke geologische observaties.  

Kroonenberg zal worden geïnterviewd door Anne Bergsma en boekhandel Godert Walter is aanwezig met boeken. De presentatie op de Harmonie begint om 19.30, inloop vanaf 19.00 uur, adres Kreupelstraat 10. 
Toegang voor leden gratis, niet leden zijn van harte welkom, maar betalen 5 euro entree. Aanmelden via: boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Salomon Bernard Kroonenberg  is een Nederlands geoloog die van 1996 tot 2009 hoogleraar was in de toegepaste geologie aan de TU Delft. Kroonenberg werd lid van de jury van de Eurekaprijs in 2004. In 2007 kreeg hij voor zijn boek De menselijke maat, de aarde over tienduizend jaar de Eurekaprijs voor het beste populair-wetenschappelijke boek. Op 1 september 2009 ging hij met emeritaat.