Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Renée Verwoerdt

'Onschuldig onderweg'


Bibliotheek Vlagtwedde

Bibliotheek Vlagtwedde

Dr. P. Rinsemastraat 7, Vlagtwedde

0,-


vr, 20 okt. - 19.15


Op vrijdag 20 oktober presenteert Renée Verwoerdt, viool en pianodocente, haar boek ‘ONSCHULDIG ONDERWEG’. Haar boek gaat over de twee Joodse zusjes Sara en Rachel die zonder hun ouders samen op weg naar de vrijheid gaan. Renée zegt: ‘Dit verhaal zat altijd al in mij en moest gewoon verteld worden.’

Het speelt zich af tussen 1942 en 1947. Het is 1942. Twee zusje zoeken snel hun schuilplaats omdat de SS hun ouderlijk huis in Haarlem overvalt. Hun ouders worden gedeporteerd. Ina, een meisje uit het verzet, helpt de zusjes en brengt ze steeds naar verschillende onderduikadressen. Hierdoor merken ze dat veel mensen een hekel hebben aan Joden, ook al wordt hun onderdak verschaft. Komen de zusjes de oorlogsjaren ongeschonden door? Wie is er wel en wie is er niet te  vertrouwen tijdens hun vlucht voor de Duitse bezetter?Het verhaal vertelt over angst, moed, vertrouwen, hoop en liefde. Het gaat over mensen in goede doen en mensen die niets meer te verliezen hebben.

Het voorlees moment wordt omlijst door vriendin en Celliste Anne. Viool en piano leerlingen zullen bij binnenkomst en tijdens het signeren wat Klezmer stukjes spelen. Het boek is deze avond ook verkrijgbaar. 

Toegang is gratis. Wil je verzekerd zijn van een zitplaats? Graag even reserveren.