Ga naar de inhoud

Boekpresentatie: Pé & Rinus – de biografie


Sociëteit de Harmonie & Godert Walter

Sociëteit de Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen


do, 11 nov. - 20.00


Op donderdag 11 november zal de bekende Groningse schrijver en columnist Herman Sandman zijn nieuwste boek Pé & Rinus. De Biografie presenteren. De avond begint om 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur – en vindt plaats bij sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10. De toegang bedraagt € 5,00 (leden Harmonie gratis). 

Programma

De avond is natuurlijk niet compleet zonder het illustere duo zelf: Pé & Rinus zullen een aantal liedjes ten gehore brengen, Herman leest enkele passages voor uit zijn boek, er kunnen vragen worden gesteld, er worden foto’s geprojecteerd en er is een kleine quiz; wat weet u van het leven van Peter de Haan en Frank den Hollander?
Door de bijzondere omstandigheden kunnen we slechts een beperkt aantal mensen ontvangen en is reserveren verplicht onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Het boek

Het Groningse kleinkunstduo Pé Daalemmer & Rooie Rinus, kortweg Pé & Rinus, trekt al vier decennia volle zalen in Groningen en Drenthe, in Stad en Ommeland. De een groeide op in Loppersum, de ander in Middelburg. Samen schreven ze liedjes die iedere noorderling uit het hoofd kent, zoals Hoornse PlasZ-sideAlcoholBaukelienZundagoavend blues en Framenummer.

Hun liedjes vormen de vrolijke soundtrack van het leven van een generatie die volwassen werd vanaf 1980, betoogt de Groningse journalist Herman Sandman in zijn geestige en persoonlijk geschreven biografie over het duo. Rooie Rinus: ‘Wat leuk! Ik ga het zeker lezen.’ Pé: ‘Als Sandman maar niet weer schrijft dat Zundagoavend Blues een cover is van The Wind Cries Mary van Jimi Hendrix. Want dat klopt niet.’

Herman Sandman

(1965) is journalist en columnist bij Dagblad van het Noorden. Hij publiceerde vanaf 2002 boeken over oude beroepen, voetbal, inburgeren in Groningen, het Groningse platteland, musici, voetballers en de literaire geschiedenis van de stad. 
Reserveren verplicht via:
boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53
9712 HC Groningen
050 312 25 23
www.godertwalter.nl
Datum: donderdag 11 november 
Plaats: , Kreupelstraat 10
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur)
Toegang: € 5,00 (leden Harmonie gratis)