Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Paul Gellings

'Terug naar de Stichtstraat'


Sociëteit de Harmonie, Uitgeverij Passage en Godert Walter

Sociëteit de Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen

5,-


do, 09 nov. - 19.30


Op donderdag 9 november is schrijver Paul Gellings te gast bij Sociëteit de Harmonie, in samenwerking met Godert Walter en Uitgeverij Passage. Hij wordt deze avond geïnterviewd  over zijn nieuwe roman Terug naar de Stichtstraat door onze vaste interviewer Anne Bergsma. De avond begint om 19.30 uur. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren via boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl

Het boek

In de roman neem Paul Gellings de lezers mee naar de Amsterdamse Rivierenbuurt, de wijk waar hij zelf opgroeide. Dat was in de jaren van de wederopbouw, jaren waarin de oorlog nog nasuddert. De wijk kende veel weggevoerde buurtgenoten en onderduikers. Een buurman was ooggetuige en kan er nu alleen mee leven door in zijn eigen leugens te geloven. Waarom heeft de mens toch die neiging tot liegen?

Paul Gellings

Paul Gellings is schrijver, dichter en vertaler. Vanaf 2004 was hij twee jaar lang stadsdichter van Zwolle. Hij vertaalde o.a. poëzie van Rutger Kopland in het Frans. Hij is in 2012 geridderd. Voor meer informatie zie zijn eigen site www.paulgellings.nl.

Datum: Donderdag 9 november 2023
Plaats: Sociëteit de Harmonie, Kreupelstraat 10
Aanvang 19.30 uur
Aanmelding onder boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl
Toegang: 5 euro, leden Harmonie gratis