Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Mathijs Sanders

'Boekhouders van de vergankelijkheid'


Godert Walter en PoëzieCentrum Gent

Kunstlievend Genootschap Pictura

Sint Walburgstraat 1, Groningen

0,-


do, 16 mei - 20.00


Op donderdagavond 16 mei zal Mathijs Sanders, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de RUG, in samenwerking met boekhandel Godert Walter en PoëzieCentrum Gent zijn bundel  Boekhouders van de vergankelijkheid, Late stijl in nieuwe poëzie presenteren.
U kunt luisteren naar voordrachten van zijn Nijmeegse collega Jos Joosten en van zijn oud-student Lisa Rooijackers, schrijfster van gedichten, verhalen, essays en liedjes. Ook zal Mathijs Sanders iets vertellen over de totstandkoming van mijn boek. Uiteraard is het mogelijk om die avond een exemplaar van het boek aan te schaffen.

Het boek

Een sterk besef van vergankelijkheid en opvlammende  productiviteit. Schatplichtigheid aan het verleden en een verlangen om op weg naar het einde nieuwe wegen te verkennen. Als iets de in dit boek besproken gedichten kenmerkt, dan is het wel het samenspel van traditie en vernieuwing, eindigheidsbesef en levensdrift. De dichters voelen zich bevrijd van de drang om zich te bewijzen. Zij kennen de traditie, blikken terug op de afgelegde weg en kijken verlangend of huiverend uit naar een onbestemde toekomst. Boekhouders van de vergankelijkheid belicht de late stijl in recente bundels van H.C. ten Berge, Judith Herzberg, Joke van Leeuwen, Cees Nooteboom, Toon Tellegen en  andere dichters die in de eerste decennia van deze eeuw met hun werk een nieuw pad insloegen. Hun kwetsbare en weerbare poëzie engageert zich met de wereld van nu en verzet zich tegen een verstenende status quo.

Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht te reserveren onder info@godertwalter.nl, telefonisch onder 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.