Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Marijke Buursink

'Dansen op de rivier'


Uitgeverij Nobelman

Moeke Vaatstra

Boterdiep W.Z. 45, Zuidwolde

0,-


zo, 20 nov. - 15.00


Dansen op de rivier

Dansen op de rivier is het verhaal van twee vrouwen, die elkaar ontmoeten in Peru. Twee vrouwen die elkaar nodig hebben om te groeien. Een verhaal over verbinding tussen twee werelden, tussen hoofd en hart, tussen wetenschap en de wereld van levende energie. Maar ook tussen het verleden, het nu en het verlangen naar een plek om te kunnen blijven. Misschien is die plek niet ergens, maar leidt het pad naar iemand of naar jezelf.

Marijke Buursink neemt je op filmische wijze mee naar verschillende plekken in de wereld van nu en die van een ver verleden. Ze hanteert een fijn ritme dat vlot leest en ze verbindt je met Laura en Muraika. Een boek dat je aanzet om na te denken over je eigen levenspad en over grote thema’s die op meerdere lagen met het verhaal verweven zijn. Een roman om over na te praten.

Marijke Buursink (1954), woonachtig in Zuidwolde (Groningen), studeerde na haar Gymnasium b als Germanist af op de Faust van Goethe. Ze studeerde filosofie, Nederlands en literaire receptietheorie in Konstanz. Van 1980 tot 1998 was zij docente Duits en Nederlands. Daarnaast vertaalde zij werk van onder andere Rudolf Steiner.
In 1998 gooide zij beroepsmatig het roer om en werd zij uitvaartverzorgster.

Dansen op de rivier, Marijke Buursink, 280 pagina’s, soft cover, €22,95. Uitgeverij Nobelman, 2022| ISBN 9789491737909 | € 22,95.

Het boek wordt gepresenteerd op zondag 20 november van 15.00-17.00 uur. Locatie: eetcafé Moeke Vaatstra, Boterdiep W.Z. 45, Zuidwolde.
U bent van harte uitgenodigd om de boekpresentatie bij te wonen.