Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Lili Snoeck

'Heimwee naar een ander verleden'


Van der Velde Assen

Van der Velde

Kruisstraat 30-34, Assen

0,-


vr, 03 mrt. - 19.00


Op vrijdagavond 3 maart wordt de debuutroman Heimwee naar een ander verleden van Lili Snoeck feestelijk gepresenteerd. Aansluitend is er natuurlijk alle tijd om vragen te stellen aan de schrijfster en uw boek te laten signeren. U bent van harte welkom! 

Tijdstip: 19.00 uur tot 21.00 uur (inloop 18.30 uur). Entree: gratis (inclusief hapje en drankje). Aanmelding verplicht via Assen@boekhandelvandervelde.nl of via 0592-317519. 

Heimwee naar een ander verleden   

Jacqueline zit midden in een vechtscheiding als ze op de tweede sterfdag van haar baby besluit eruit te stappen. In het proces van heengaan wordt ze teruggefloten door haar dominante vader. Hij neemt haar mee naar zijn commune, waar ze nooit meer had gedacht te kunnen of mogen terugkomen. Eenmaal op die plek doet ze er alles aan om weer toegelaten te worden tot de groep van volgelingen. Als het haar niet lukt om zich aan de geldende doctrines te onderwerpen moet ze voorgoed vertrekken. Het wordt de leden van de commune verboden ooit nog contact met haar op te nemen. Deze definitieve verbanning leidt tot een intens gevoel van verlatenheid en verdriet.  

Afgeknipt van haar bestaan, zonder familie, vrienden en netwerk, staat ze voor de zware taak om alsnog een leven op te bouwen. Ze gaat op zoek naar hernieuwde zingeving en gaat daten, in de hoop mensen tegen te komen die harmonieus in het leven staan. Als dan herinneringen aan een verdrongen verleden zich genadeloos aandienen in flashbacks en nachtmerries zoekt ze hulp. Het blijkt dat ze onder ogen moet zien dat haar jeugd minder rooskleurig was dan ze zich had voorgehouden.  

Zal het Jacqueline lukken om zich aan haar beladen verleden te ontworstelen? Zal haar geluk worden gegund?

Lili Snoeck 

Lili Snoeck (’66) is trainingsacteur. Ze speelt in diverse opleidingssituaties en coacht musici in hun presentatie- en podiumvaardigheden. Heimwee naar een ander verleden is haar debuutroman.