Ga naar de inhoud

Boekpresentatie ‘Kind te koop’, een avond over moderne (kind)slavernij


Boekhandel Riemer

Riemer

Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen

10,-


do, 04 jul. - 20.00


Wereldwijd leven er wel 5,5 miljoen kinderen in slavernij. Ze moeten hard werken zonder daar iets voor terug te krijgen en leven vaak in onmenselijke omstandigheden. Iets waar de meesten van ons geen weet van hebben. Daarom verschijnt nu dit kinderboek, voor kinderen van 10-12 jaar, zodat zij kunnen leren dat kindslavernij wel degelijk voorkomt, wat er al aan gedaan wordt en wat zij zelf kunnen doen.

Auteur Katrien Ruitenburg zal tijdens deze avond voorlezen uit haar prachtige boek op A4-formaat. Ze zal over het maakproces en de impact van kindslaven geïnterviewd worden door Merijn Wijma van de uitgeverij. Vanzelfsprekend kun je kennismaken met de auteur, haar vragen stellen en het boek bekijken. Het staat vol lesbrieven, interviews, puzzels en bovenal wetenswaardigheden over het thema. Omdat er veel onwetendheid is over dit onderwerp vinden we het belangrijk om deze avond te beleggen. 

We zijn blij dat Peter Rebergen (fractievoorzitter van de Christen Unie Groningen), Pieter Versloot (Stadpredikant) vanavond een exemplaar in ontvangst willen nemen omdat ook zij het belang inzien van dit onderwerp. 

Vanzelfsprekend krijgen scholen en kerken informatie over de manier waarop ze dit kunnen verwerken in de klas of groep. Ook zijn er een aantal muzieknummers geschreven, speciaal voor dit project en die zullen ook ten gehore gebracht worden vanavond.

Kortom: mis dit niet.

BOEKPRESENTATIE “KIND TE KOOP”, EEN AVOND OVER MODERNE (KIND)SLAVERNIJ.