Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Kavelkind, door Marie-José ten Cate


Sociëteit de Harmonie

Sociëteit de Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen


ma, 28 feb. - 19.30


Op maandag 28 februari om 19:30 zal Harmonielid Marie-José ten Cate voor de tweede keer haar boek Kavelkind presenteren.

De afgelopen jaren lieten Nederlandse boeren flink van zich horen. Dit doet denken aan 21 december 1971. Toen vond een van de felste boerenopstanden in ons land plaats: de Boerenopstand van Tubbergen. De ME rukte uit en even was het Twentse dorp landelijk nieuws. De debuutroman van Marie-José is gebaseerd op deze opstand.
In een klein boerendorp in Twente zorgt een ‘Mariaverschijning’ voor opschudding. Boeren zien er een ondersteuning in van hun protesten tegen de ruilverkaveling en annexeren haar als spreekbuis. Maria neemt de macht over in het dorp, niet in het minst in het hoofd van de tienjarige Meike Haverkamp. Het is allemaal in gang gezet door een geheime afspraak, die voor de drie hoofdpersonen verstrekkende gevolgen heeft.

Marie-José leest enkele passages voor uit haar boek en wordt geïnterviewd door Harmonielid en mede Twentenaar Han Borg. Pianist Wouter de Koning zorgt voor de muzikale omlijsting. 

U kunt op deze avond het boek kopen en laten signeren.

Wanneer u aanwezig wilt zijn, moet u zich van te voren aanmelden via maandagavond@societeitdeharmonie.nl