Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Jan R. Lunsing

'Het kleine verschil dat alles verandert'


Godert Walter

Walter's Bookshop

Oude Kijk in 't Jatstraat 10, Groningen

0,-


do, 14 mrt. - 20.00


Op donderdag 14 maart is schrijver/publicist Jan R. Lunsing te gast in Walter’s Bookshop. Hij zal dan zijn boek ‘Het kleine verschil dat alles verandert’ ten doop houden. Hij wordt  geïnterviewd Hanneke van de Water namens uitgeverij Doorwater. Vanwege de beperkte ruimte wordt u verzocht van tevoren te reserveren:info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.

Het boek

Draait alles in het leven om geld en economie? Waar is in de inrichting van onze samenleving de overtuiging gebleven dat de mens een sociaal wezen is?

Het mag al wel duidelijk zijn dat de oplossingen voor de problemen uit de jaren tachtig de problemen van vandaag zijn geworden. Het verzamelen van economische macht is een doel geworden. Het “Als ik rijker wordt, wordt iedereen rijker” is geen natuurwet, maar een politieke keuze die een onrechtvaardige samenleving creëert. ‘Het kleine verschil dat alles verandert’ biedt het broodnodige antwoord op de uitgangspunten van het vastgelopen neoliberalisme. Jan R. Lunsing snijdt veel onderwerpen aan en weet ze op inhoudelijke wijze te plaatsen in een verassende en interessante context. Wanneer je dit boek hebt gelezen dan kijk je met een andere blik naar politiek en luister je met andere oren naar economen.

Dit boek is een zeer toegankelijk geschreven betoog waar het land op zit te wachten.

Jan R. Lunsing

Mr. dr. Jan R. Lunsing werkt als bestuurskundig onderzoeker voor gemeenten en rekenkamers. Hij heeft als gastdocent les gegeven over politiek aan basis- en middelbare schoolleerlingen en studenten op het MBO, HBO en de universiteit. Lunsing is een vrijdenker die zegt: “Het belangrijkste dat een mens kan leren is nieuwsgierigheid”.

In 2015 promoveerde hij aan de Universiteit Twente op De Kloof. Hier onderzoekt Lunsing de effectiviteit van drie interventies (referenda, wijziging in de welstandsprocedure en buurtbudgetten) die tot doel hebben de kloof tussen burgers en de politiek te verkleinen. Lunsing is daardoor specialist in de verhouding burger en openbaar bestuur.

Lunsing heeft met De Besluitenguillotine en De Kloof twee wetenschappelijke boeken op zijn naam. Hierin onderzoekt hij respectievelijk hoe een referendum wordt gewonnen en welke overheidsmaatregelen helpen om de afstand tussen overheid en burger te overbruggen. Daarna heeft hij samen met Priscilla Zetstra een journalistiek boek geschreven over de omstreden gemeentelijke herindeling van Haren.


Datum: donderdag 14 maart 2024
Plaats: Walter’s Bookshop, Oude Kijk in ‘t Jatstraat 10
Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Aanmelding onder info@godertwalter.nl, 050 312 25 23 of in een van onze beide winkels.
Toegang: gratis