Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Jan Bommerson


Sociëteit de Harmonie

Sociëteit de Harmonie

Kruepelstraat 10, Groningen


ma, 11 okt. - 19.30


Op 11 oktober presenteert Jan Bommerson in Sociëteit De Harmonie zijn nieuwe reisboek: LONDONS/ARDENS. Een unieke uitgave met twee titels, uitgevoerd in keerdruk. Aan de ene kant van de band begint LONDONS, aan de andere kant ARDENS. In het midden van het boek botsen beide meeslepende verhalen op elkaar. 

Presentatie met Cees Bolle

Tijdens de presentatie zal Cees Bolle een praatje naar aanleiding van het boek houden.

LONDONS met Henk Vegter
LONDONS verhaalt over de wederwaardigheden van de schrijver en zijn vriend Henk Vegter in een naargeestig Londen in de kerst- en oud-en-nieuwweek van 1973. Oorlog in het Midden-Oosten, olieboycot en -crisis in het westen, bomaanslagen door de IRA, beestenweer in de duistere wereldstad. Een wanhopige zoektocht naar een slaapplaats, wonderlijke ontmoetingen met de meest uiteenlopende figuren helpen hen de totaal onvoorbereide reis te overleven. 

ARDENS met Roel Sluiter
Een heel ander verhaal is ARDENS. Het vertelt over de avonturen tijdens tien reizen van Bommerson met Roel Sluiter, de latere burgemeester van Harlingen, naar de Ardennen in de jaren tachtig, altijd in de paasvakantie. Ze zijn er op jacht naar goedkope kitsch en twijfelachtig antiek in de talloze antiekschuren en bric-à-bracs. Dankzij hun ongebreidelde fantasie beleven ze grote avonturen. Hilarische momenten worden afgewisseld door ontregelende opmerkingen en observaties.

Vriendschappen
Het zijn zijn subtiele portretten van vriendschappen, mooie verhalen, beeldend en met veel gevoel voor taal, detail en humor onder woorden gebracht. 
Van Jan Bommerson (Sint Annaparochie, 1950) verschenen bij Uitgeverij Sylfaen eerder de reisboeken NOORS (2016) en De ontdekking van Shetland (2017).

toegang voor leden gratis, voor niet-leden € 5,00