Ga naar de inhoud

Boekpresentatie ‘Groeten uit Groningen’ van Robert Mulder


Sociëteit de Harmonie en Godert Walter

Sociëteit de Harmonie

Kreupelstraat 10, Groningen


do, 02 sep. - 19.30


In samenwerking met boekhandel Godert Walter presenteert sociëteit de Harmonie het boek ‘Groeten uit Groningen’ van schrijver en fotograaf Robert Mulder op donderdag 2 september om 19.30 uur. Al eerder was Robert Mulder (Leeuwarden, 1943) te gast in de Harmonie. Zijn boek Groeten uit Groningen (eerste druk) was toen net verschenen.
De eerste twee drukken raakten snel uitverkocht, maar de vraag bij boekhandels en lezers naar het boek bleef bestaan. 
“Een herdruk was op zijn plaats, maar de Stad is zo enorm veranderd in zeven jaar tijd. Denk alleen maar aan het beeldbepalende gebouw van Forum Groningen en de gewijzigde verkeerssituatie, inclusief de bestrating van de binnenstad. Ik besloot om alle foto’s opnieuw te maken”.

Vanaf 2012 werkt Mulder aan fotoboeken van steden waarbij hij 100 archieffoto’s van 100 jaar geleden op exact dezelfde locaties opnieuw fotografeerde. Hij deed dat voor de steden Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en binnenkort Utrecht.

Met de nieuwe foto’s krijgt de kijker een uiterst actuele mogelijkheid om het Groningen van nu te vergelijken met het Groningen van 100 jaar geleden én met dat van 7 jaar geleden.

De foto’s zullen bij de boekpresentatie groot worden geprojecteerd en voorzien van anekdotische verhaaltjes.
Erwin de Vries van Godert Walter zal op 2 september aanwezig zijn voor de verkoop van  (gesigneerde) exemplaren van het boek.

Als u deze boekpresentatie wilt bijwonen, dan graag opgave via het emailadres: boekpresentatie@societeitdeharmonie.nl