Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Groanrepubliek

25 jaar 'De Graanrepubliek' van Frank Westerman


Uitgeverij van Maaskant Haun

Graanrepubliek

Oudezijl 1, Oudezijl

0,-


za, 04 nov. - 16.00


Zaterdag 4 november: boekpresentatie Groanrepubliek
16.00 uur, De Graanrepubliek Bad Nieuweschans

In 1999 publiceerde schrijver Frank Westerman zijn non-fictieverhaal De graanrepubliek. Het boek was een onmiddellijk succes, en is dat al die jaren gebleven. Alle reden om nu, bijna 25 jaar na die eerste editie een diep gekoesterde wens van Westerman in vervulling te laten gaan: een Groningstalige versie van zijn bejubelde boek: Groanrepubliek. Met, vanwege dat 25-jarig jubileum, een gloednieuw, extra laatste hoofdstuk. Sies Woltjer (Lellens, 1948) maakt de Groningse vertaling.
(En voor wie het Gronings niet machtig is: de jubileumuitgave met het nieuwe hoofdstuk is onlangs ook in het Nederlands verschenen bij Uitgeverij Querido Fosfor.)

Op 4 november om 16.00 uur zal Groanrepubliek feestelijk worden gepresenteerd in – waar anders – coöperatie De Graanrepubliek, in de oude treinremise in Bad Nieuweschans.

* Vertaler Sies Woltjer en schrijver Frank Westerman vertellen wetenswaardigheden
* Schrijver-columnist Herman Sandman houdt op zijn onnavolgbare wijze een voordracht
* Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt zal haar ambtsketen dragen en ook het spreekgestoelte beklimmen
* Zanger en ex-rattenvanger Alex Vissering brengt zijn inmiddels beroemde song ‘De Groanrepubliek’ ten gehore

U bent van harte uitgenodigd met Frank Westerman en Sies Woltjer te komen proosten op deze bijzondere Groningse uitgave. En dat kan met een heel bijzonder bier: een door de coöperatie speciaal gebrouwen Groanrepubliek-bier met op het etiket het boekomslag van de Groningse editie.

Zaterdag 4 november, 16.00 – 18.00 uur
De Graanrepubliek: Oudezijl 1, 9693 PA Bad Nieuweschans

Er is voldoende parkeerruimte, en voor wie met de trein komt: De Graanrepubliek ligt naast het station.

Iedereen is van harte welkom; laat het alleen even weten door een mail te sturen naar: roos.uitgeverijvmh@gmail.com of meld je aan via https://www.graanrepubliek.nl/boekpresentatie

Wie na afloop van de presentatie trek heeft gekregen, kan zich aanmelden voor een speciaal Graandiner: https://www.graanrepubliek.nl/graandiner

Voor wie niet kan wachten: op vrijdag 3 november tussen 17.00 en 18.00 uur zullen Frank Westerman en vertaler Sies Woltjer Groanrepubliek signeren in Boekhandel Godert Walter te Groningen.