Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Elly van Pagée – Van hier nu tot hier na


Daan Nijman

Daan Nijman

Heerestraat 87, Roden


vr, 03 jun. - 17.00


Op vrijdag 3 juni om 17.00 uur presenteert Elly van Pagée haar nieuwe boek Van hier nu tot hier na bij Boekhandel Daan Nijman in Roden.

Verhalen uit een hospice
Een hospice is een plek waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waar spanning, onbegrip, verdriet en machteloosheid is, maar ook een plek waar wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan, nog even… De verhalen in Van hier nu tot hier na geven een inkijk in de bijzondere wereld van een hospice. Het boek is tot stand gekomen met ondersteuning van Engelien Zeinstra. Alfred Oosterman, fotograaf, heeft zich door de teksten laten inspireren en het leven dat tot stilstand lijkt te komen in het hie en nu, in beeld vertaald. 

De veelzijdigheid van Elly van Pagée
Elly van Pagée schrijft teksten voor cabaret en theater over maatschappelijke thema’s. In de theaterstukken over de oorlogsgeschiedenis van Roden, weet ze heden en verleden in tijden van polarisatie te verbinden. Daarvoor heeft ze de Cultuurprijs van de gemeente Noordenveld ontvangen. Daarnaast studeert zij proza en poëzie op de Schrijversvakschool in Groningen en is ze vrijwilligster in Hospice Vredeborgh in Leek. Haar ervaringen legt ze vast in verhalen en poëzie, waarbij ze zonder oordeel schrijft, geboeid door de kwetsbaarheid van mensen aan het eind van hun leven wanneer de schillen van status en decorum verdwijnen.

Tijdens deze boekpresentatie vertellen Elly en Engelien over de totstandkoming van het boek, is er tijd voor vragen en signeert Elly uiteraard haar nieuwe boek. Huub Borren zal de presentatie muzikaal omlijsten.

Wilt u de boekpresentatie bijwonen? Geef u dan op via de e-mail: ramona@daannijman.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.  

Terug