Ga naar de inhoud

Boekpresentatie Aly Freije en Annemarie van Buuren

'De donkere kamer'


Uitgeverij in de Knipscheer en Godert Walter

Kunstlievend Genootschap Pictura

Sint Walburgstraat 1, Groningen

0,-


zo, 17 sep. - 17.00


Op zondag 17 september 2023 presenteert Uitgeverij In de Knipscheer in samenwerking met boekhandel Godert Walter ‘De donkere kamer’, de nieuwe poëziebundel van Aly Freije met foto’s van Annemarie van Buuren. 

Dichter Aly Freije en fotograaf Annemarie van Buuren reageren in deze bundel op elkaars werk. Ze dwalen door aangetaste landschappen, stuiten op sporen, zijn op zoek naar een zeker evenwicht. Ze moeten beiden ‘de donkere kamer’ in om betekenissen aan het licht te brengen, ieder in hun eigen genre. Een dichter kan wellicht het onzichtbare bovenhalen en een fotograaf het onzegbare laten zien.

Op deze presentatie nemen zij de aanwezigen mee op een korte reis in een serie gedichten en foto’s. Aly Freije zal een aantal gedichten voordragen en Annemarie van Buuren laat een keuze van haar fotografie zien op een scherm. De auteurs gaan in gesprek met Mariëtte Willemsen, filosoof en neerlandicus. Zij zal dichter en fotograaf bevragen over de rol van de verbeelding en over de interactie tussen hun genres. Franc Knipscheer zal de eerste exemplaren uitreiken. Na afloop is er gelegenheid om de bundel aan te schaffen bij de boekentafel van Boekhandel Godert Walter en deze te laten signeren door de auteurs. 

Datum: Zondag 17 september 2023
Plaats: Kunstlievend Genootschap Pictura, Sint Walburgstraat 1,  9712 HX Groningen
Aanvang: 17.00 uur (inloop 16.30 uur)
Toegang: Gratis. Aanmelden verplicht.
Reserveer uw plaats via info@godertwalter.nl of telefonisch via 050 312 25 23