Ga naar de inhoud

Blauwestad; een poging het land naar onze hand te zetten

Lezing Karin Sitalsing


Let's Gro

Forum

Nieuwe Markt 1, Groningen

0,-


vr, 03 nov. - 11.30


Kun je een dorp maken, kun je een gemeenschap maken en kun je je thuisvoelen op een plek die twintig jaar geleden nog niet bestond? 

Geldverspilling of impuls voor de regio? Met de komst van het dorp Blauwestad verdween een stuk van Oost-Groningen voorgoed onder water. Boeren werden uitgekocht, villa’s gebouwd. Het infrastructurele project moest de regio opstuwen in de vaart der volkeren. Maar kun je zoiets eigenlijk wel afdwingen? Deze en andere vragen stelt Karin Sitalsing in haar boek over het geruchtmakende tekentafeldorp. 

Samen met optimistische projectontwikkelaars, boze communisten, wantrouwige Oost-Groningers, geboortegrondverlaters, roer-omgooiers en rustzoekers maken we een reis door de tijd. Een reis langs de pieken en dalen uit de geschiedenis, om even stil te staan in het heden, en te kijken of we aan de horizon een glimpje toekomst kunnen zien. 

Let’s Gro Festival

Let’s Gro is hét (gratis) festival over de toekomst van Groningen. Op 3, 4, en 5 november is iedereen welkom om samen na te denken over toekomstideeën, aan te schuiven bij presentaties over nieuwe projecten in de stad, zijn er inspirerende sprekers en kun je bij miniworkshop ontdekken hoe je zelf kunt bij dragen aan een beter klimaat.

Het festival wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen en tal van andere organisaties.