Ga naar de inhoud

Bill Mensema – ‘Turquoise Dagen’

Met Bob & Bill en Egbert Hovenkamp II


Vera Groningen

Vera

Oosterstraat 44, Groningen

0,-


za, 04 mrt. - 16.30


In de jaren ’80 werkte Bill Mensema zo’n 6 jaar als vrijwilliger in VERA, onder andere als Vera Krant scribent & vormgever, als humper en bij de tappersgroep. Ook zong hij in de band Crimes Of Nature. In die tijd traden veel toonaangevende newwave- en punkbands op in VERA, zoals U2, de Simple Minds, Echo & the Bunnymen, DAF, Killing Joke, Bauhaus en The Exploited. Wekelijks was er wel weer een nieuwe sensatie op het houten podium te zien.

Bills belevenissen uit die tijd (althans door de bril van zijn hoofdpersoon) zijn te lezen in de romanreeks Decade. Deel 5 uit deze reeks heet ‘Turquoise dagen’, het boek dat vandaag in VERA gepresenteerd wordt.
In Turquoise dagen werkt de hoofdpersoon van de Decadereeks als artiestenbegeleider, kleedkamerbeheerder en manus-van-alles in jongerencentrum VERA, dat samen met het Amsterdamse Paradiso in het begin van de jaren tachtig een van de belangrijkste pijlers van het Nederlandse clubcircuit was.

Turquoise Dagen geeft een kijkje achter de schermen van hoe het er nu werkelijk aan toeging met al die geweldige muzikanten die met hun muziek zoveel jongeren wisten te verbinden.

Programma
– Optreden Bob & Bill
– Performance van Egbert Hovenkamp II, Drents dichter (& bedenker van de term Hunebed Highway)
– Overdracht van het eerste officiële exemplaar aan Peter (PePr) Weening.

– – –

Bill Mensema: Turquoise dagen (roman, Decade 5)
ISBN 9789054524182 / NUR 301
12,5 x 20 cm, 206 pagina’s, omslag: Joppe van der Spoel
Uitgeverij Passage, Groningen 2023; € 16,00