Ga naar de inhoud

Aly Freije presenteert Een engel aan de deur (geannuleerd)


Boekhandel Godert Walter

Godert Walter

Oude Ebbingestraat 53, Groningen


do, 25 nov. - 16.00


Op donderdag 25 november is dichteres en schrijfster Aly Freije bij ons te gast om tijdens een inlooppresentatie uit haar nieuwe poëziebundel Een engel aan de deur voor te lezen. Tussen 16-18 uur bent u van harte welkom achter in de winkel om met haar in gesprek te gaan en nader kennis te maken met haar poëzie en de bundel te laten signeren. Ook kunt u haar in een paar poëziefilmpjes zien, op twee locaties gemaakt door schrijver, redacteur en scenarist Louis Stiller. 

De bundel

In haar vorige dichtbundel Door het vanggat en in de novelle De vloeivelden in ging Aly Freije op zoek naar de impact van ontheemd raken en cirkelde ze rond de betekenissen van leven met verlies. In deze nieuwe gedichten dringt ze daar dieper in door. In de spanning tussen spreken en zwijgen stuit ze op de draagwijdte van gemis en rouw. Tussen de polen van verwondering en wanhoop dwaalt ze door aangetaste landschappen, stuit op sporen, is ze op zoek naar een zeker evenwicht. Veel is in beweging, de fantasie stuwt voort, paarden draven, voertuigen versnellen, een luchtbed verandert in een watervliegtuig. En altijd zijn er de vogels, de gevleugelden die boodschappen overseinen. 

Aly Freije

Aly Freije publiceerde in 2009 de Groningstalige poëziebundel Wondpoeier, uitgeverij kleine Uil. Daarna volgde Nederlandstalig werk bij uitgeverij In de Knipscheer, in 2016 de poëziebundel Door het vanggat en in 2018 de novelle De vloeivelden in. Nu komt bij dezelfde uitgever Een engel aan de deur uit.

Datum: Donderdag 25 november 2021

Plaats: Boekhandel Godert Walter

Tijd: 1600-1800 uur, doorlopend toegang


Boekhandel Godert Walter
Oude Ebbingestraat 53