Ga naar de inhoud

Boeklancering: ‘Gids voor de maan’

Peter Barthel en Klaas van Berkel


Boekhandel Riemer

Boekhandel Riemer

Nieuwe Ebbingestraat 1, Groningen

10,-


do, 17 okt. - 20.00


‘Gids voor de maan’ – een rijk geïllustreerd boek voor maanreizigers

Binnenkort lopen er waarschijnlijk opnieuw mensen op de maan. Voor deze mens, maar ook voor de thuisblijvers, is deze rijk geïllustreerde Gids voor de maan bedoeld. Het boek bevat de laatste wetenschappelijke inzichten en beschrijft de Maancultuur (die vooral op Aarde te vinden is). Zo lezen we over het ontstaan van de Maan, over Maangesteenten en de zoektocht naar Maanleven.

Uiteraard spreken auteurs Peter Barthel en Klaas van Berkel over het boek en lichten ze wat sluiers op van wat er in het boek staat, aan de hand van een rijk geïllustreerde presentatie. In het boek staat ook het beroemde gedicht “The learn’d astronomer” van Walt Whitman. Dat heeft taalwetenschapper Jan-Wouter Zwart voor ons vertaald. Vanavond zal hij het gedicht en zijn vertaling zelf toelichten.

De omslag van het boek is gebaseerd op een foto van de Groningse fotograaf Roelof Bos (Martinitoren in maanlicht). Er zijn nog meer prachtige maanfoto’s van Roelof in het boek opgenomen. Hij zal zelf een toelichting geven op zijn werk. Al met al veel (maan)stof om over te praten! De subtitel van het boek is Natuur, Wetenschap en Cultuur, dus wie zich daarvoor interesseert, mag deze avond niet missen. Van harte welkom!

Vanzelfsprekend kun je de auteurs tijdens deze avond de oren van het hoofd vragen, een gesigneerd exemplaar kopen en onder het genot van de vermaarde Riemer-borrel met elkaar napraten.