De toekomst van het verhaal is het verhaal van de toekomst, zo prijkt er bovenaan de website van Louis Stiller (1959), en hij noemt zichzelf toekomstherinneraar. Concreet betekent dat o.a. dat hij schrijver, journalist, redacteur en uitgever is. In boeken als Stillers omgang, Het Amsterdamse bomenboek en Wachtland schrijft hij over de wisselwerking tussen het Nederlandse landschap en maatschappelijk-culturele ontwikkelingen. Gasland ontstond uit een reportage die hij schreef voor Vrij Nederland over zijn persoonlijke ervaringen met de Groninger gasbevingen. Met het artikel won hij de Groninger Persprijs van 2015.
Voor de serie de De literaire gereedschapskist van Atlas Contact schreef hij meerdere delen, zoals Tijd, ruimte en Plot. Deze Schrijfbibliotheek beslaat al zo’n veertig delen waarvan Louis Stiller, de grondlegger van de Schrijfbibliotheek, er in totaal zes schreef.
Zijn eerste boek verscheen overigens al in 1988, en ging over Desk Top Publishing, toen natuurlijk nog een nieuw fenomeen. In 1991 verscheen Schrijven met MS-Word. Louis gaat dus al een hele tijd mee in de schrijfwereld.
Omdat Louis Stiller zich veel bezig houdt met de toekomst van het verhaal is hij de perfecte persoon om het gesprek ‘Science Fiction: Fiction?’ te leiden tijdens Het Grote Gebeuren.