Ga naar de inhoud

Workshop ‘Eerst maken, dan denken’.

Een zoektocht naar je poëtica.

Pictura | Bovenzaal

zo, 14 jul. - 12.30


Een deel van de bezoekers van Dichters in de Prinsentuin is zelf schrijver of heeft schrijfintenties. Deze workshop is met name voor hen bedoeld. In deze workshop stimuleren we deelnemers om te gaan schrijven, maar leggen met name de focus op wat uit dat schrijven is ontstaan. Onder leiding van schrijfdocent Krista Middel van Script en co onderzoeken de deelnemers welke keuzes ze bij het schrijven hebben gemaakt, waarom ze die hebben gemaakt en hoezeer ze zich door hun eigen kaders laten leiden. Dit leidt vervolgens naar de eindopdracht ‘Bedenk je eigen kaders’, waar deelnemers hun eigen poëtica verwoorden. Deze workshop sluit aan bij het bovengenoemde panelgesprek over kwaliteit en poëzie, maar kan ook los daarvan worden gevolgd.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Workshop ‘Eerst maken, dan denken’.