Ga naar de inhoud

Psychosepoëzie

Voordracht en gesprek | Talent van Hier

Theater

za, 08 jul. - 15.00


Jorrit-Pieter van der Heide is dichter, kunstenaar, ervaringsdeskundige maar vooral zichzelf. Hij heeft zich bevrijd van een verleden van verslavingen en psychoses en gebruikt poëzie om deze periode, zoals hij zelf zegt, te abstraheren.

In dit programma neemt hij je mee in hoe het is om te leven met psychoses en zal hij uit eigen werk voordragen. In de teksten vertelt hij niet letterlijk wat hij meemaakte in een psychose maar laat het publiek de ervaring van een psychose beleven. Dit brengt hij tot stand door de lengte en intensiteit van de voordracht en doordat hij de absurditeit van wat hij vertelt op een logische wijze presenteert. Zelf zegt hij hierover: ‘Verwacht niet dat je het kunt snappen maar wel dat je het kunt begrijpen.’

Na afloop van de voordracht is er een gesprek. Hierin kunnen ervaringen worden gedeeld en vragen worden gesteld rondom verslaving, psychoses en geestelijke gezondheidszorg.


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Psychosepoëzie