Ga naar de inhoud

Poëziewerkplaats met Eline Stalman en Anja Lofvers

Door het Poëziepaleis | Kinderprogramma 4-12 jaar

Boulevard

za, 08 jul. - 14.00


zo, 09 jul. - 14.00


In samenwerking met het Poëziepaleis bieden we op zaterdag en zondag een speciaal programma aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderen spelen met taal en woorden, duiken in gedichten van echte dichters en maken zelf hun eigen gedichten. Ze kunnen creatief aan de slag met poëzie! Kinderen kunnen hun eigen of andermans mooiste zinnen vormgeven d.m.v. druktechnieken. Beeldend kunstenaars Eline Stalman en Anja Lofvers helpen hen om de gedichten vorm te geven op tassen, kussenslopen of posters, om weg te geven of nog liever, zelf te bewaren.

De workshop druktechnieken wordt verzorgd door Anja Lofvers en Eline Stalman, die beiden al jarenlang kindercursussen geven. Het kinderprogramma vindt plaats op de Boulevard, aan de kant van de speeltuin.

Dit programma is goed te combineren met de poëzieworkshop door Kasper Peters op zaterdag, waar hij kinderen op bevlogen en eigenzinnige manier warm weet te maken voor taal en waar ze kunnen experimenteren met het schrijven van poëzie.

Fotograaf: Reyer Boxem


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Poëziewerkplaats met Eline Stalman en Anja Lofvers