Ga naar de inhoud

Podium: Natte Neuzen

Martinikerkhof | Podium

zo, 14 jul. - 15.30


Als poëziepodium probeert Natte Neuzen altijd ruimte te creëren voor nieuwe en opkomende dichters. Met dit als centrale overtuiging verzorgen ze tijdens Dichters in de Prinsentuin een line-up en open-mic omtrent het thema ‘Eerste gedicht’. Natte Neuzen wil hiermee een ode brengen aan de eerste poëzie van dichters. Deze ode kan verscheidene vormen aannemen. Deelnemende dichters hebben de opdracht gekregen om iets te schrijven omtrent de volgende voorbeelden:

  • Een voordracht van het oudste gedicht dat je hebt
  • Een reactie op een van je eerst geschreven gedichten
  • Een gedicht aan je net beginnend dichtende zelf
  • Een voordracht van een gedicht dat je aan het dichten gebracht heeft. Dit hoeft niet een gedicht van jezelf te zijn. Natuurlijk kan je ook in dialoog gaan met dit gedicht.

Natte Neuzen is een maandelijkse poëzieavond in Proeflokaal Hooghoudt. Opgestart door jonge en gedreven Groningse dichters is het een altijd gezellige avond vol poëzie, spoken word en muziek. Er is regelmatig een open podium en ze maken volop ruimte voor aanstormend talent. Op zondagmiddag presenteren ze zichzelf op het podium op het Martinikerkhof.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Podium: Natte Neuzen