Ga naar de inhoud

Gesprek: Activisme en (dicht)kunst

Prinsentuin | Theeveld

zo, 14 jul. - 12.30


In 2021 richtte Uschi Cop het schrijverscollectief Hyster-X op voor vrouwen en non-binaire personen wonend en werkend in België. Binnen dit collectief verenigen meer dan vijftig kunstenaars zich om de vrouwelijke stem te versterken en te vieren. The Pink Cube is een Groningse stichting, in 2021 opgericht door de queer historici Arlo van Lierop en Iris Rijnsewijn, die opkomt voor kunst en cultuur uit de queer community. Ze streven ernaar een goede plek te creëren voor queer kunst en kunstenaars in de kunstwereld. Het activistische Instagram-account @catcallofgrunn is de Groningse versie van een wereldwijd initiatief (geïnitieerd door Catcalls of NYC) dat door middel van stoepkrijtkunst bewustzijn rond verbale straatintimidatie jegens vrouwen creëert. 

Op zondag 14 juli gaan Uschi Cop (Hyster-X), Arlo van Lierop (The Pink Cube) en Joëlle Grit (CatCallsofGrunn) in gesprek over het belang van activisme in de (dicht)kunst. Gespreksleider is: Nicchelle Buyne.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Gesprek: Activisme en (dicht)kunst