Ga naar de inhoud

Feestelijke prijsuitreiking Doe Maar Dicht Maar

Door het Poëziepaleis

Theater De Machinefabriek, Bloemstraat 38, Groningen

zo, 14 jul. - 13.00


Dat jongeren van poëzie houden bewijst de landelijke dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar van het Poëziepaleis. Ook dit jaar stuurden duizenden middelbare scholieren tussen de 12 en 19 jaar hun zelfgeschreven gedichten op. Uit al deze poëzie heeft de vakjury met onder anderen Ingmar Heytze en Yentl van Stokkum de honderd mooiste gedichten geselecteerd.

Zondagmiddag 14 juli zal in theater De Machinefabriek, op loopafstand van de Prinsentuin en het Martinikerkhof, de feestelijke finale en bundelpresentatie Doe Maar Dicht Maar 2024 plaatsvinden.

Tien finalisten zullen hun gedichten voordragen, per leeftijdscategorie (12-14 jr. en 15-19 jr.) wordt een hoofdprijs uitgereikt. Naast deze jonge dichters zal oud-Doe Maar Dicht Maar winnaar Bonnie Bengsch eigen werk ten gehore brengen en is er muziek van aanstormend talent Nina Woods. Al dit moois meemaken? Kaarten á €5,-. zijn te reserveren via info@poeziepaleis.nl Vol=vol.


Dit is een programmaonderdeel van onze samenwerkingspartner Poëziepaleis. Het Poëziepaleis organiseert poëzieactiviteiten voor kinderen en jongeren. Bekijk hier wat er nog meer op het programma van Dichters in de Prinsentuin staat.

Feestelijke prijsuitreiking Doe Maar Dicht Maar