Ga naar de inhoud

Duizend dichters verder

Gesprek

Malushoek (Tent)

za, 08 jul. - 11.30


Deze editie van het festival kent een heel bijzondere mijlpaal: na 25 eerdere festivaledities zal dit jaar de duizendste unieke dichter aan het festival deelnemen. Dat vraagt om reflectie en vooruitblik: hoe staat en gaat het met al die schrijvers, die ooit dichtersaspiraties hadden en zich aanmeldden als talent, of als professional het podium betraden? Wie kennen we nog, wie raakten uit beeld? Maar veel belangrijker: wat is de houdbaarheid van goede poëzie en de impact van een goed optreden? Wat is het belang van een podium, wat maakt dat dichters doorbreken of afhaken?

Onder leiding van presentator Janine R. Mooij, die vorig jaar ook meerdere onderdelen presenteerde, geven professionele en talentvolle festivaldichters hun antwoord op deze vragen. Deelnemers zijn Erik Jan Harmens (onder voorbehoud), podiumdichter van het eerste uur; en een dichters die als duizendste dichter zou kunnen worden bestempeld: Ka(a)te Dejonckheere, dit jaar voor het eerst op dit festival.

Fotograaf: Reyer Boxem


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Duizend dichters verder