Ga naar de inhoud
Praktische informatie

Praktische informatie

Zin om te gaan? NOORDWOORD ontvangt je graag met mooie woorden en meer in de Hortus Botanicus in Haren.

We willen graag dat iedereen zich welkom voelt en zijn blij dat de Hortus daar helemaal op toegerust is! Hieronder vind je alle praktische informatie.

Praktische informatie

Tickets

Je tickets kun je online kopen. Het is dit jaar niet mogelijk om bij de kassa je kaartje te kopen.

Prijzen

  • Avondprogramma vrijdag 8 juli: 20-22u: ‚ā¨10,-
  • Dagprogramma zaterdag 9 juli, 11.00u – 22.00u: ‚ā¨15,-
  • Dagprogramma zondag 10 juli, 11.00u – 20.00u: ‚ā¨15,-
  • Passe-partout: ‚ā¨25,-
  • Stadjerspas (en alle andere minima-kaarten), CJP, scholieren, studenten en Hortus-abonnementhouders: ‚ā¨2,50 per dag (Bij de entree moet je de betreffende kortingskaart kunnen laten zien)
Praktische informatie

Locatie

Hortus botanicus Haren
Kerklaan 34
9751 NN Haren

Eten en drinken

Naast de verschillende horecapunten van de Hortus zelf, zoals het Chinese theehuis en het grand café, staan er tijdens het festival op de boulevard food trucks met lekkere hapjes en drankjes. Je hoeft dus niet je eigen broodtrommel mee te nemen, maar dat mag uiteraard wel.

Praktische informatie

Overnachten

Kun je niet kiezen uit ons leuke programma en wil je eigenlijk twee of meer dagen komen? Dan kun je in de stad Groningen een hotel of Bed & Breakfast reserveren of zet je tent, camper of caravan neer in de omgeving van Haren.

Enkele tips

Openbaar vervoer

Met de bus

Lijn 51 rijdt ieder half uur vanaf NS-station Groningen richting Haren. Deze lijn kun je ook nemen vanaf NS-station Haren richting Groningen. Bij de halte ‚ÄėBolhuissteeg‚Äô stap je voor de ingang van de Hortus uit.

Met de trein

Haren heeft een NS-station. Vanaf dit station volg je de borden ‚ÄėHortus Haren‚Äô. Dit is ongeveer 15 minuten lopen.

Met de treintaxi 

Vanaf NS-station Groningen kun je een treintaxi naar de Hortus nemen, hiervoor bel je met 0900-6798294.

Bekijk actuele vertrektijden via 9292.

Parkeren

Achter het benzinestation, schuin tegenover de ingang van de Hortus, kun je gratis parkeren. Deze parkeerplek is ook geschikt voor groepsvervoer.

Toegankelijkheid

De Hortus is redelijk tot goed toegankelijk voor rolstoelen, met uitzondering van de Rotstuin en delen van de Chinese Tuin. Je moet er wel rekening mee houden dat er veel grindpaden zijn. Er is een invalidentoilet in de entreehal en in het Grand Café De Plantage. Daarnaast zijn er drie rolstoelen en twee rollators te leen voor bezoekers. Wil je hiervan gebruik maken? Reserveer dan even van te voren via info@hortusharen.nl om zeker te weten dat je er gebruik van kunt maken. Of vraag bij de receptie of ze beschikbaar zijn. Ook hulphonden zijn welkom als ze zijn aangelijnd.