Ga naar de inhoud

Interview: Daan Doesborgh spreekt Nicole Sealey

Prinsentuin | Theeveld

zo, 14 jul. - 17.00


Dichter Daan Doesborgh spreekt in dit Engelstalige interview de Amerikaanse Nicole Sealey. Nicole Sealey is samen met haar partner John Murillo deze zomer in Europa om zich te laten inspireren voor nieuw werk. Onderdeel hiervan is dit bezoek aan Dichters in de Prinsentuin.

Doesborgh vraagt Sealey naar haar visie op poëzie, naar de thema’s die ze behandelt in haar werk en naar haar tijd in Europa. Ze gaan met name in op The Ferguson Report: An Erasure, het werk dat Sealey maakte vanuit de politierapporten aangaande de dood van Michael Brown, een jonge zwarte man die in 2014 door de politie werd doodgeschoten. Het document brengt institutioneel racisme aan het licht en door heel veel woorden weg te strepen heeft Sealey er een indringend nieuw werk van weten te maken. Ook het indrukwekkende Ordinary Beast komt aan bod, Sealeys debuutbundel over wat het betekent mens te zijn in deze vreemde wereld. 

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Interview: Daan Doesborgh spreekt Nicole Sealey