Ga naar de inhoud

LIVE PODCASTOPNAME Klimaatdichters

Redden wat je raakt: blije peren

Prinsentuin | Theeveld

za, 13 jul. - 12.30


Redden wat je raakt is een podcastserie waarbij nieuwe banden tussen poëzie en wetenschap worden gesmeed

Live opname aflevering 2: Blije peren

Redden wat je raakt is een podcastserie waarbij nieuwe banden tussen poëzie en wetenschap worden gesmeed. In iedere aflevering maakt de luisteraar kennis met de universums van een denker en een dichter, die rondom een klimaatthema worden samengebracht. Hoe kunnen filosofie en poëzie elkaar inspireren? Op welke manier kunnen de lyrische woorden van een dichter het onderzoek van een antropoloog versterken? Welke plaats heeft de wetenschap in de poëzie? Heeft de klimaatwetenschap een nieuwe taal nodig om een maatschappelijke ommezwaai mogelijk te maken? 

‘Blije peren’ is de tweede aflevering van Redden wat je raakt. Gasten van dienst zijn Dr. Oscar Franken en dichter Kira Wuck. We gaan in gesprek over onze relatie met de zee en hoe we van haar weer een gezonde ruimte maken. Over de vraag wat perenbomen daarin kunnen betekenen en hoe poëzie daar ook een rol in heeft te spelen.

Leonie Moreels schreef speciaal voor deze aflevering een nieuw gedicht. 

Hosts: Moya De Feyter and Pim Cornelussen 
Gasten: Dr. Oscar Franken en Kira Wuck

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

LIVE PODCASTOPNAME Klimaatdichters