Ingmar Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren (tegenwoordig Taal- en Cultuurstudies) in zijn geboortestad Utrecht, met als specialisatie Communicatiekunde. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer en trad hij ook op tijdens de Nacht van de Poëzie. In het culturele seizoen 1999-2000 was hij de eerste “huisfilosoof” van het Utrechtse Centraal Museum.
Heytze rekent men tot de zogenaamde Utrecht Maffia, een groep van Utrechtse schrijvers en columnisten, waartoe ook Manon Uphoff, Ronald Giphart, Jerry Goossens en Jack Nouws gerekend worden. Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw kwam deze groep schrijvers onregelmatig samen in Theatercafé De Bastaard. Het bestaan van deze groep is door de leden altijd ontkend.
Als freelance journalist werkte hij onder meer voor het Utrechts Universiteitsblad, het hogeschoolblad Trajectum en in het verleden voor Rails en CJP Magazine. Sinds 1999 schrijft Heytze wekelijks een column In de Utrechtse editie van Algemeen Dagblad, het vroegere Utrechts Nieuwsblad. In 2009 volgde hij Nico Dijkshoorn op als sportcolumnist bij de Volkskrant, om in 2011 vervangen te worden door Peter Middendorp.
In 2008 ontving hij de tweejaarlijkse C.C.S. Crone-prijs en in 2016 de Maartenspenning.
Op 5 februari 2009 is Heytze unaniem door de Utrechtse gemeenteraad benoemd tot eerste officiële Utrechtse stadsdichter, hij werd op 15 maart 2009 geïnstalleerd. Als stadsdichter schreef hij diverse gedichten waaronder Groene Daken en Middellange solo voor Jazz-a-Palooza. Hij was stadsdichter tot 2011 en toen zijn termijn afliep is er geen nieuwe stadsdichter gekozen. Het Utrechts Dichtersgilde heeft het stadsdichterschap overgenomen.
Vanaf 2009 speelt Ingmar in de band Asfaltfeeën, een samenwerking tussen bassist Cor van Ingen en Ellen Deckwitz. In 2021 kwam het album ‘Zwart Glimmend Chroom’ uit bij Excelsior Recordings.
Renée Luth dichter, schrijver en presentatrice. Ze groeide op in Goor en is woonachtig in Haren.
In Groningen is ze afgestudeerd aan Academie Minerva (kunstacademie) als autonoom kunstenaar. Ze werkte onder andere bij het tijdschrift Zij aan Zij als auteur en redacteur.
In 2011 debuteerde Luth met haar dichtbundel Pingpongtong. In 2016 verscheen, ook bij uitgeverij Passage, haar bundel Preparaat.
Haar gedichten werden opgenomen in diverse bloemlezingen. Luth geeft poëzieworkshops en presenteert regelmatig podiumavonden over poëzie.
In februari 2019 werd Luth verkozen tot stadsdichter in Groningen, voor de periode tot 2021.