Ga naar de inhoud

Let’s Get Lyrical

Cissy Joan presenteert Suehaylee Vergouwen, Rodgairo Dalnoot en Jörgen Gario aka UNOM


Grand Theatre

Grand Theatre

Grote Markt 35, Groningen

10,-


di, 25 okt. - 20.00


Bij Let’s Get Lyrical ontdek je de schoonheid van woordkunst. Host Cissy Joan neemt je mee op een avond waar taal wordt gevierd, of het nu spoken word, storytelling of songteksten betreft. Woordkunstenaars dragen voor uit eigen werk en uit werk van collega’s, buren of beroemdheden die ze bewonderen. Een show vol lyriek, muziek, humor en good vibes! Aansluitend in het programma is er ruimte voor enkele spoken word poets uit het publiek om de open mic in te stappen. De avond wordt afgesloten met een borrel.Cissy’s gasten zijn:


Suehaylee Vergouwen

Vergouwen is spoken word-artiest, workshop docent, voice-over en host. Met een rauw randje, een eigenzinnige flow en muzikaliteit onderscheidt zij zich en wordt ze ze regelmatig uitgenodigd om haar stem te laten horen. Zo bracht ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble & Stichting Vluchteling een ode aan de vrede in Tivoli Vredenburg in Utrecht en stond ze niet lang daarna op het Crossing Borders festival in Den Haag in een rap cypher. Met een maatschappijkritisch oog, een warme stem en positieve houding hoopt ze het gesprek op gang te brengen, te inspireren en antwoorden te vinden.

Rodgairo Dalnoot

Rapper en Dichter, zo noemt Rodgairo zichzelf het liefst. Met rapteksten die zowel op een beat als zonder muzikale ondersteuning tot leven komen. Bijbelse verwijzingen, een puzzel aan woordspeling, een jazzy cadans en cryptische accenten verweven in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. Rodgairo is stadsdichter van Tilburg en won in 2019 de aanmoedigingsprijs van SPOKEN.FM.

Jörgen Gario aka UNOM

UNOM is deel van de eerste “Poetry Circle Nowhere” een landelijk schrijf- en performance art gezelschap, waarvan hij nu workshopdocent is. Op het podium vlecht hij muziek en poëzie tot een rauwe vorm van expressie bomvol positiviteit. International reisde hij voor poëzie en muziek o.a. naar India, Tanzania, Zuid Afrika, Duitsland, Italië, Engeland en België.Sinds mei 2019 kan je drie van zijn gedichten lezen in de bloemlezing ‘Hardop – Spoken Word in Nederland’.

Over Cissy Joan

Cissy Joan (1985), host en curator van Let’s Get Lyrical, begeeft zich binnen de culturele sector op het vlak van performancekunst, beeldende kunst en erfgoed. Tijdens en na haar studie aan Minerva Academie voor Popcultuur focuste ze zich op spoken word poetry, muziek en talentontwikkeling en was ze onder meer onderdeel van de Poetry Circle. Ze bracht meerdere singles uit, tourde met de Poëziebus door Nederland en België (2017) en werkte aan haar eerste solo theatershow (Up North Lab & Noordstaat, 2019), waar ze zang, poetry en storytelling combineerde. Naast performances door het land en bij landelijke media, geeft ze workshops en schrijft ze teksten op maat voor bedrijven, tentoonstellingen en individuen.Cissy Joan’s teksten gaan veelal over maatschappelijke thema’s en gevoelsleven, waarbij ze reflecteert op haar multi-etnische achtergrond en je meeneemt in de wereld van een dromende denker. Haar optredens vallen in de categorie ritmisch, met urgentie, een vleugje humor en warme presentatie, alsook haar stijl van hosten.