Ga naar de inhoud

Videogame De collectie van Fien


za, 10 feb. - 19.00


Wanneer Fien als patiënt wordt toegewezen aan zorgrobot Isaac, introduceert het zevenentwintigjarige meisje hem aan allerlei dingen waar zijn oudere patiënten, en zijn programmering, niet op zijn ingesteld. Eén daarvan is de Vitra, de videogameconsole uit Fiens jeugd waar zij games op bouwt en waar Isaacs systeem contact mee kan leggen.

Naarmate Fiens gezondheid achteruitgaat besteden ze meer tijd samen, en wordt het steeds moeilijker voor Isaac om afscheid van haar te nemen. Wanneer een van zijn contracten beëindigt wordt, worden alle “irrelevante” herinneringen aan een patiënt immers gewist uit zijn systeem.
Fien neemt ondertussen langzaam afscheid van alles en iedereen in haar omgeving. Ze heeft Isaac altijd als een mens behandeld. Wat betekent het voor hem, wanneer Fien besluit dat ze niemand in haar buurt wil hebben wanneer ze sterft?

De collectie van Fien is een literair social science fictionverhaal over vriendschap, lama- of alpacaknuffels, ziekenhuizen en bananenijs. Het bestaat uit twee onderdelen: een videogame en een prozaverhaal, en speelt zo met perspectieven om de lezer/speler dieper in de wereld te laten duiken. Hoewel beide onderdelen los van elkaar te begrijpen zijn, bouwen ze op elkaar voort en is het de bedoeling dat je beide ervaart. Of je besluit om eerst te spelen of eerst te lezen maakt daarin niet uit. De videogame is te spelen op Windows, en zit momenteel in Early Access.

De game is te koop op Het Grote Gebeuren of via @klein.bot op Instagram en via deze link.

Videogame De collectie van Fien