Ga naar de inhoud

Sophia Blyden interviewt Ronelda S. Kamfer

Tussen de boeken | 3e etage

za, 10 feb. - 19.00


Dichteres Ronelda S. Kamfer is een van de belangrijkste Zuid-Afrikaanse auteurs van dit moment. Ze is ten tijde van Het Grote Gebeuren op residentie bij het Letterenfonds; voor ons een unieke kans om haar naar Groningen te laten komen voor een optreden op Het Grote Gebeuren.

Ronelda S. Kamfer schrijft gedichten over het verleden en heden van de gemeenschap van kleur in Zuid-Afrika. Onderwerpen in haar gedichten zijn bijvoorbeeld geweld, complexe familierelaties en het dagelijks leven in Zuid-Afrika. Kamfer gaat om met deze harde werkelijkheid door die te beschrijven in haar indringende poëzie.

Die poëzie krijgt het publiek van Het Grote Gebeuren veelvuldig te horen, maar Sophia Blyden, schrijver, dichter, programmamaker en host, gaat ook met haar in gesprek. Ze praten over Kamfers werk en haar leven en over haar ervaringen tijdens de schrijversresidentie in Amsterdam.

Kamfer leest zo’n vijftien minuten voor. Het gesprek wordt in het Engels gevoerd, de gedichten zijn in het Kaaps-Afrikaans, met Nederlandse en Engelse vertaling op de schermen.


Dit programma is onderdeel van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

Foto: Nathan Traal

Sophia Blyden interviewt Ronelda S. Kamfer