Ga naar de inhoud

Dungeons & Dragons door Pub Heroes

Begane grond

za, 10 feb. - 20.00


za, 10 feb. - 20.30


za, 10 feb. - 21.00


Dungeons & Dragons (of D&D) is een bekende tabletop roleplaying game, misschien ken je het spel van series of games, zoals Stranger Things of Baldur’s Gate. Je bedenkt wat voor held jij wilt zijn, rolt de dobbelstenen, en beleeft samen met je medespelers een episch verhaal met avontuur, fantasie en awesomeness. Tijdens het spelen word je begeleid door getalenteerde storytellers, die Dungeon Masters (of DMs) worden genoemd. Zij beschrijven de uitdagingen die jullie onderweg tegenkomen en houden de spelregels in de gaten, zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. Allemaal om ervoor te zorgen dat jij het avontuur kan beleven dat je zoekt. En het mooiste is: je hoeft niet eens de speeltafel te verlaten.

Schrijven en rollenspel ligt dicht bij elkaar – niet voor niets is Adrian Tchaikovksy bijvoorbeeld Dungeon Master- en voor de lezer die graag eens écht midden in een verhaal wil wanen, is D&D dé methode. Daarom heeft Pub Heroes speciaal voor Het Grote Gebeuren een aantal ultrakorte spelvormen gemaakt, waarbij je aan een verhaal mee kunt doen waarin personages en situaties uit de boeken die op Het Grote Gebeuren aandacht krijgen een rol spelen. Er spelen drie tafels tegelijk, met plek voor zo’n 5 personen per tafel, dus wees op tijd!

Pub Heroes organiseert iedere tweede vrijdag van de maand D&D events in Forum Groningen. De events zijn geschikt voor zowel Engels- als Nederlandstaligen. Meer informatie op: Pub Heroes: Dungeons, Dragons & Drinks (forum.nl)

Foto: Pub-Heroes Richard Broekhuizen en Marwin Rademaker


Dit programma is onderdeel van het literatuurfestival Het Grote Gebeuren.

Dungeons & Dragons door Pub Heroes