Ga naar de inhoud

Vamba Sherif

Vamba Sherif (1973) is een meertalige schrijver, die in 1999 debuteerde met de roman Het land van de vaders. Sindsdien verschenen nog vier romans, met in 2015 De Zwarte Napoleon, dat in 2023 in Engelse vertaling verscheen en in 2021 Ongekende Liefde. In de autobiografische roman Ongekende liefde vertelt hij over verstoting, verbanning en het reizen van het ene betwiste gebied naar het andere. Zijn tocht gaat van Liberia naar Koeweit, dan via Jordanië naar Syrië en tenslotte naar Nederland, waar niet de grenzen betwist worden, maar wel zijn komst en die van vele anderen.

Samen met Martijn Lindeboom stelde Vamba Sherif de bundel De KomeetSpeculatieve verhalen samen, met hierin speculatieve verhalen voor een nieuw Nederland. Hierover gaan we met hem in gesprek in ‘Science Fiction: Fiction?’. Ook zal hij voorlezen uit zijn recente werk bij de luistersessies.

Boekvinder.be over De komeet:

Het levert prachtig werk op over aarden in een nieuwe cultuur, teruggaan naar je roots, inzicht krijgen in jezelf en wat je misdaan hebt en de transformatie van mensen, wezens en dieren.

Fotograaf: Robert van der Molen

Vamba Sherif