Ga naar de inhoud

Hannah van Binsbergen

Hannah van Binsbergen (1993) is bekroond dichter en sinds 2020 ook romanauteur. Ze debuteerde toen met Harpie, een fabelachtig verhaal over de weg van depressie naar verzet. Dit jaar verscheen de roman Kokanje, over socialisme en luilekkerland. Daarnaast is ze oprichtend hoofdredacteur van het socialistische tijdschrift Jacobin Nederland. En, ook leuk, in de zomer van 2019 was van Binsbergen tweemaal te zien in het programma De Slimste Mens.

Tijdens het festival leest ze voor uit Kokanje tijdens één van de luistersessies. Ze is tevens geïnteresseerd in science fiction en gaat daarom op Het Grote Gebeuren in gesprek met de Britse Adrian Tchaikovksy. Verder neemt ze deel aan het gesprek over de Reynaert, waarin zal worden ingegaan op hoe haar personage Harpie zich verhoudt tot de wrede vos.

De Reactor over Harpie:

Van Binsbergen bouwt met haar romandebuut Harpie voort op thema’s die ze in haar poëziedebuut al pregnant verwoordde. Dezelfde laconieke, ironische, soms bijna cynische toon uit Kwaad gesternte is aanwezig in Harpie.

Fotograaf: Sanja Marusic

Hannah van Binsbergen