Ga naar de inhoud

Taal zoekt Lichaam

Talent van Hier

Boulevard

za, 08 jul. - 12.30


za, 08 jul. - 17.00


Speciaal gemaakt voor Dichters van de Prinsentuin is hier een performance die een wisselwerking is tussen gesproken woord en dans. Schrijver en kunstenaar Eise Ivo Smit werkt voor dit programma samen met dichter en danseres Annegreet Bos. De woorden van de schrijver veroorzaken de bewegingen van de danseres, maar de danseres beïnvloedt ook het gedicht door de danspassen die zij maakt. Zo ontwaakt er in tien minuten organische poëzie die bestaat uit woorden en bewegingen.

Eise Ivo Smit gaat in dit programma op zoek naar de verhouding tussen taal en het lichaam en onderzoekt of taal de functie van muziek kan overnemen voor de danseres. Schrijver en danseres werken in de aanloopdagen naar het festival samen ter voorbereiding op de performance, maar op de dag zelf zal er grotendeels geïmproviseerd worden. De twee voorstellingen, beide tien minuten, zullen daardoor ook deels van elkaar verschillen.


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Taal zoekt Lichaam