Ga naar de inhoud

Liedjesvoorstelling | Alle wensen van de wereld

Kindertheater 7+

Theater

za, 08 jul. - 12.30


Al meer dan dertig jaar zingt en speelt theaterduo Luc & Marcelle met veel hartstocht en interactie met kinderen in binnen- en buitenland. Vandaag brengen ze een verrassende en ontroerende liedjesvoorstelling, gebaseerd op de dichtbundel Alle wensen van de wereld van Rian Visser (poëzie) en Janneke Ipenburg (illustraties). 

De gedichten uit Alle wensen van de wereld zorgen voor troost en herkenning. Zoals in het gedicht Sneeuw, dat zo wondermooi aansluit bij hoe iedereen zich soms voelt: ‘Als de angst me overvalt, / zou ik deze als sneeuw / bij elkaar willen vegen, / er een bal van kneden / en die zo ver mogelijk weggooien.’

Maar de gedichten van Rian Visser zijn ook verrassend en grappig, en laten je op een andere manier naar dingen kijken. Zoals in het gedicht Flat: ‘Onder mijn bed / staat een bed / en een bed en een bed (…) Is dat niet raar? / De flat / is één groot stapelbed / en niemand kent elkaar.’

In Alle wensen van de wereld worden allerlei onderwerpen behandeld die herkenbaar zijn voor groot en klein. Zo bieden de gedichten aanknopingspunten voor mooie gesprekken met kinderen. Luc en Marcelle hebben de mooiste gedichten uit de bundel op muziek gezet. Laat je ontroeren, verrassen en aan het lachen maken door de prachtige teksten van Rian Visser, verwerkt in de allermooiste liedjes. Na de voorstelling mag je van je mooiste verlangens een wensdoosje met een eigen gedicht maken.

Dit programma is in samenwerking met Het Mooie Kinderboekenfestival / Stichting Kleine Lettertjes tot stand gekomen.

Fotograaf: Chris van Houts


Dit programma was onderdeel van het poëziefestival Dichters van de Prinsentuin op 7, 8 en 9 juli 2023 in de Hortus Haren.

Liedjesvoorstelling | Alle wensen van de wereld