Ga naar de inhoud

Langzaamleessessies

Pictura | Bestuurskamer

za, 13 jul. - 12.30

met Ruth Lasters


za, 13 jul. - 17.00

met Renske Marike van Dijk


zo, 14 jul. - 14.45

met Lilian Zielstra


zo, 14 jul. - 16.15

met Piet Gerbrandy


Kun je een gedicht democratisch begrijpen? Tijdens een langzaamleessessie kun je meewerken aan een gezamenlijke interpretatie van een gedicht, meestal in het bijzijn en met hulp van de dichter. Samen met anderen lees je een gedicht en proberen jullie tot overeenstemming te komen over de betekenis van dat gedicht. Lukt dat niet, dan bedenk je samen waarom dat niet lukt, waardoor je het gedicht op een andere manier toch gaat begrijpen.

Een bijzondere manier om in een gedicht te duiken: een intensieve en langzame lezing en herlezing van een enkel gedicht, waarin alle tijd is om te ontdekken waar het gedicht voor jou over gaat.

Er staan vier langzaamleessessies gepland, ze worden steeds door iemand anders begeleid.

Dit programma, en vrijwel alle andere programma’s op zaterdag en zondag overdag, is gratis toegankelijk. We vinden het heel fijn als je je waardering voor het festival uit met een donatie.


Dit programma is onderdeel van het poëziefestival Dichters in de Prinsentuin op 12, 13 en 14 juli 2024 in de Prinsentuin (e.o.) van Groningen. Bekijk hier wat er nog meer op het programma staat.

Langzaamleessessies